When Alexandre Beaudry was a youngster, he would often look out his window where he lived at 1995 Masson Street. Back then, he had no idea that one day he would open his own restaurant at that address. "In the neighbourhood where I lived, there was a restaurant on this spot that changed hands almost every year," he says. The last time a restaurant closed up shop at the address, in 2010, he and his friend Peter Simon seized their chance.
The two owners of L' Entre-Pots, a coffee-shop/catering company, put their respective backgrounds to good use. Both have years of experience in service, and work together to run the restaurant. Alexander was a baker for a few years, while Peter's experience is in cooking and administration. So it's naturally Peter who takes care of the paperwork, accounting and the front-of-house side of things, while Alexandre wears the chef's hat and creates the menu.
Because Alexandre had lived on the block for years, knew the neighbourhood well and was aware that the nearby industries could be a significant source of customers at lunchtime. He saw a golden business opportunity. "We then became the little neighbourhood restaurant," says the chef and co-owner.
SALADE DE BETTERAVES ET NOIX DE PIN ET BLEU DU QUÉBEC
SALADE DE POIS CHICHES, POMMES VERTES ET CHORIZO ESPAGNOL
SALADE DE FENOUILLE, CAROTTES EN PETITES JULIENNES ET RAISINS SECS
RÉMOULADE DE CÉLERI RAVE, CHORIZO ET PERSIL PLAT
TABOULÉ DE COUSCOUS PETIT LÉGUMES, MENTHE ET FETA
SALADE DE QUINOA ET LENTILLE ET POIVRONS GRILLÉS
SALADE ESTIVALE: MANGUE, AVOCAT, TOMATES ET BASILIC VINAIGRETTE AU MIEL
VÉGÉ-PÂTÉ LENTRE-POTS ET LUZERNE
JAMBON HACHÉ TRADITIONNEL ET MAYONAISE AUX FINES HERBES
DINDE ET CHUTNEY AUX CANNEBERGE
RÔTI DE BOEUF, MOUTARDE DE MEAUX ET OIGNONS CARAMÉLISÉS
CUP CAKES DE DIFFÉRENTES SAVEURS
CARRÉS AUX DATTES FAÇON LENTRE-POTS
VÉGÉTARIENS 1,70 LUNITÉ
FLÛTES DE GASPACHO
TARTARE DE BETTERAVES, AU FROMAGE CHÈVRE ET PIGNONS
BOUCHÉES DE CONCOMBRE ET YOGOURT À LA MENTHE FRAÎCHE
TARTARE DE MAITAKE ET SON ÉMULSION DE RÉDUCTION DE VINAIGRE DE RIZ ET HUILE DE NOISETTE
CANAPÉS DE GRUYÈRE DU QUÉBEC ET PURÉE DE DATTES
ROULEAUX PRINTANIERS VÉGÉTARIENS SAUCE AUX ARACHIDES
CROUSTILLES DE TARTARE DE BŒUF, AÏOLI AUX FINES HERBES ET LÉGUMES RACINES FRAIS CROQUANT
CANAPÉS DE CANARD CONFIT ET OIGNONS CARAMÉLISÉS
CHORIZO ESPAGNOL SUR FRITTATA AUX LÉGUMES GRILLÉS
PÂTÉS DE SARDINES AUX ÉPICES ANDALOUSES, OIGNONS CARAMÉLISÉS
TARTARE DE SAUMON HUILE VANILLÉE ET ZESTE DAGRUMES
CROQUETTES DE MORUE ET SON CAVIAR DE POIVRONS ROUGES
CAKE DE CRABE ET MAÏS AVEC BEURRE À LA CIBOULETTE
CREVETTES ET KETCHUP AU RAIFORT
VERRINE DE GRAVLAX DE TRUITE, CRÈME DAVOCAT
CÉVICHE DE HOMARD AVEC MANGUE ET AVOCAT EN PÂTE FILO
ONGLET DE BOEUF SAISI SUR TUILE DE PARMESAN ET FLEUR DE SEL
LENTRE-POTS SUGGÈRE DE PRÉVOIR ENVIRON 10 BOUCHÉES PAR INVITÉ POUR LES 5 @ 7 ET ENVIRON 15 BOUCHÉES POUR LES COCKTAILS DÎNATOIRES
MOUSSES DE CHOCOLAT NOIR ET POIVRE ROSE
MINI CUPCAKES SAVEURS DU MOMENT
MACARONS [FRAMBOISE / PISTACHE / VANILLE / CITRON]
MINI CARRÉS AUX DATTES FAÇON LENTRE-POTS
MINI CRÈMES BRÛLÉES À LA VANILLE
PANNACOTTAS FRAMBOISE ET VANILLE
SALADES (PRIX POUR 15 INVITÉS)
SALADE DE PÂTES SAVEURS MÉDITERRANÉENNE
SALADE DE BETTERAVES ET NOIX DE PIN ET BLEU DU QUÉBEC
SALADE DE POIS CHICHES, POMMES VERTES ET CHORIZO ESPAGNOL
SALADE DE FENOUILLE, CAROTTES À LA MANDOLINE ET RAISINS SECS
RÉMOULADE DE CÉLERI RAVE, CHORIZO ET PERSIL PLAT
SALADE ESTIVALE: MANGUE, AVOCAT, TOMATES ET BASILIC VINAIGRETTE AU MIEL
CORBEILLE DE PAIN
CRUDITÉS ET TREMPETTES
FRUITS FRAIS DE SAISON
FROMAGES DU QUÉBEC
CHARCUTERIES
MUFFINS VARIÉS
CROISSANTS MINIATURES
PAIN COURGETTE ET CHOCOLAT
PAIN AUX BANANES
COUPE DE YOGOURT NATURE, GRANOLA ET PETITS FRUITS
EAU SAN PELLEGRINO
EAU DE SOURCE
JUS DORANGE
JUS DE POMMES
THÉ GLACÉ
JUS DE LÉGUMES
BOISSONS GAZEUSES
BOISSON GURU
Think your friends might be familiar with this business? Ask your friends on Facebook to see what they think.
Looking for a friendly restaurant with a look that is a bit rustic? Visit L'Entre-pots on Masson Street. The brunch menu changes every weekend. On the menu, there are traditional dishes such as eggs Benedict with ham, as well as more surprising dishes such as a bacon and pear grilled-cheese sandwich.
View this Smart List